Het NIMH zet in op een grote conversieslag

29 augustus 2018

Al ruim acht jaar is GMS digitaliseringspartner van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Na diverse digitaliseringsprojecten hebben GMS en NIMH het in een andere hoek gezocht, namelijk een grote conversieslag van bestanden naar één externe drager.

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) is in 2005 opgericht. Het NIMH beheert een unieke militair-historische collectie. Deze collectie wordt toegankelijk gemaakt voor een breed publiek door middel van een beeldbank. Het NIMH publiceert met name over de geschiedenis van Nederlandse strijdkrachten vanaf de 80-jarige oorlog. Onderzoeksresultaten worden via publicaties en de media naar buiten gebracht. Daarnaast verzorgt het instituut militair-historische colleges aan verschillende universiteiten.

CD-ROM’s en DVD’s

Om te voorkomen dat onvervangbare data verloren gaat, is het noodzakelijk om de fotobestanden die nu op CD-ROM’s van de Audio-Visuele Dienst Defensie staan, over te zetten naar een harde schijf. Het gewenste resultaat is dat duizenden CD-ROM’s en DVD’s binnenkort beschikbaar zijn via één externe drager.

Lees ook