Vandaag staan we stil bij de Internationale Dag van de Fotografie

19 augustus 2022

Op 19 augustus 1839 maakte de Franse overheid de ‘’Daguerreotypie’’ openbaar. Dit geld wereldwijd als de eerste methode waarmee op grote schaal foto’s ontwikkeld konden worden. Vandaag, 183 jaar later, wordt deze dag gevierd als de internationale dag van de fotografie, een mooi moment om stil te staan bij de waarde van fotografie in de maatschappij.

Kennis doorgeven aan volgende generatie

Fotografie heeft het mogelijk gemaakt om een vergankelijk moment vast te leggen voor de eeuwigheid. We zijn vandaag de dag in staat een kijkje te nemen in het verleden door middel van oude foto’s. Hierdoor kunnen we leren van de generaties voor ons, maar ook beelden vastleggen die in de toekomst bekeken kunnen worden door de komende generaties.

Vastleggen van mooie momenten/herinneringen

Dankzij fotografie zijn de mooie en belangrijke momenten in ons leven vast te leggen op beeld. Verjaardagen, feestdagen, vakanties en andere mooie momenten halen we gemakkelijk weer voor de geest als we een foto terugzien die we op zo’n moment gemaakt hebben. Het vastleggen van deze momenten helpt ons om deze kostbare herinneringen te bewaren.

Gezondheidszorg

Naast het vastleggen van beelden om van te leren of om te genieten van mooie herinneringen zijn er natuurlijk ook tal van technische toepassingen waarmee fotografie een belangrijke rol speelt in de maatschappij. Op het gebied van gezondheidszorg speelt fotografie een belangrijke rol, denk bijvoorbeeld aan het laten maken van foto’s bij een mogelijke botbreuk. Of het vastleggen van bepaalde symptomen, welke artsen vervolgens kunnen bestuderen.

Al met al zijn er vele manieren waarop fotografie een belangrijke rol speelt. Maar welke foto’s u ook belangrijk vindt, wij wensen u in ieder geval een mooie dag en hopen dat u vandaag extra geniet van de mooie foto’s die u tegenkomt! Bij GMS kunt u ook foto’s digitaliseren.

Lees ook