Kom en ervaar de Verlichtingsweek in Kinderdijk

15 augustus 2018

De prachtige molens in Kinderdijk te Alblasserdam staan op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. Een stukje Cultureel Erfgoed van grote waarde en dat in de thuishaven van GMS. De betoverende Verlichtingsweek van de molens vindt dit jaar plaats van 3 tot 8 september.

Verlichtingsweek molens Kinderdijk

Van maandag 3 tot zaterdag 8 september worden de negentien molens in Kinderdijk iedere avond tegelijk verlicht. De weerspiegeling van de molens op het water zorgt voor een indrukwekkende sfeer. Tijdens deze Verlichtingsweek wordt er een scala aan activiteiten georganiseerd. Zo kunt u deelnemen aan een cursus fotografie, uiteraard met de molens in beeld. Tijdens een rondvaart met het nieuwe beurtschip ‘Jantina’ leert u alles over Kinderdijk en de unieke omgeving. Ook ’s avonds, wanneer de molens zijn verlicht, worden er rondvaarten georganiseerd. De ultieme mogelijkheid om het UNESCO Werelderfgoed van dichterbij te bekijken en mooie plaatjes te schieten. Op vrijdag 7 september kunt u kennismaken met de dorpsbewoners en lokale producten uit de Alblasserwaard. Voor een uitje met de kinderen is er op zaterdag 8 september meer dan genoeg te doen.

Stichting Molendocumentatie

In 1980 is Stichting Molendocumentatie in het leven geroepen voor het beheer van molencollecties. De bibliotheek van de stichting kan iedere donderdag – op afspraak – worden bezocht om informatie te verschaffen over molens.

In de Alblasserwaard zijn we grootgebracht met dit prachtige stukje Werelderfgoed om ons heen. De molens van Kinderdijk stonden centraal bij onder andere kinderfeestjes, familiebijeenkomsten en wandelingen. GMS is trotse digitaliseringspartner voor het uitvoeren van een Metamorfoze project voor Stichting Molendocumentatie. Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen, zodat ook het verhaal achter de molens en het leven van de molenaars toegankelijk wordt voor iedereen.

Welkom bij GMS

Ter aanvulling op het programma van de Verlichtingsweek lijkt het ons een mooie gelegenheid om u te verwelkomen bij ons op locatie. Een compleet dagje uit in het teken van Cultureel Erfgoed. Wees er snel bij om een afspraak in te plannen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Valérie van der Ven. E-mail: v.vanderven@gmsnl.com / telefoon: 078 693 13 00.

 

 

Lees ook