De eerste stap op het gebied van fotografie voor Juriaan

4 mei 2018

Onze scan-operator Juriaan Kaashoek ziet uitdaging in een nieuwe stap binnen GMS; zich ontwikkelen op het gebied van fotografie.

Scan-operator

Juriaan Kaashoek is nu een jaar in dienst bij GMS als scan-operator. Interesse in deze functie is voornamelijk ontstaan door zijn voorliefde voor geschiedenis en fotografie. Het waardevolle, historische materiaal wat wij binnenkrijgen bij GMS brengt interessante ondervindingen met zich mee. Daarnaast voelt Juriaan zich helemaal thuis in de technische omgeving. Hij is erg gemotiveerd om tot in detail kennis op te doen over het technische aspect van fotografie. GMS ziet veel potentie in Juriaan, het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Er is hem de kans geboden om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van fotografie, een mooie opstap naar vakfotograaf.

Fotografie

Op dit moment volgt Juriaan de basis opleiding fotografie aan de fotovakschool in Rotterdam. Deze opleiding neemt een aantal maanden in beslag. Juriaan heeft de intentie om vervolgens de vakopleiding fotografie te volgen, deze opleiding duurt een aantal jaar.

De vaktechnische aspecten van de opleiding vormen een mooie basis om in de praktijk te kunnen toepassen binnen GMS. De focus wordt gelegd op het kunnen beredeneren van minderheden in beelden en het herstellen hiervan. Tevens vormt het kunnen nakomen van specifieke wensen van klanten een belangrijk onderdeel van de opleiding. Door middel van voorbeelden uit de praktijk wordt er inzicht gegeven in de communicatie van klanten en hoe hierop kan worden ingespeeld met de uitwerking van technische specificaties.

Juriaan is erg creatief aangelegd en hij vindt het dan ook ontzettend leuk om zijn creativiteit kwijt te kunnen op het gebied van fotografie en grafische vormgeving. Tevens biedt de opleiding mogelijkheden om te ontwikkelen op het gebied van beeldbewerking, zoals photoshop.

Het is de intentie van Juriaan om door te groeien binnen GMS, met zijn oog op het opnemen van dia’s en (glas)negatieven.

Lees ook