Versneld digitaliseren? Dat kan met onze nieuwe scanners!

8 februari 2023

Hoelang duurt het voor mijn archief digitaal staat? Wat is de gemiddelde doorlooptijd voor het digitaliseren? Ik wil met spoed deze documenten online hebben, kunnen jullie dat regelen? Allemaal vragen die we regelmatig krijgen. Door de korte lijnen van GMS kunnen we snel handelen. Desondanks zagen we redenen om onze verwerkingscapaciteit uit te breiden; met onze nieuwe scanners wordt de doorlooptijd drastisch verkort!

Dat de doorlooptijd van uw project belangrijk is, dat begrijpen we. U wilt weten waar u aan toe bent en hoelang u uw archief ‘kwijt’ bent. Soms wordt het archief vele keren op een dag geraadpleegd. Zo kregen wij in het verleden tot wel 40 opvragingen per dag voor slechts één project. Dan is een minimale doorlooptijd een must-have. Maar denk ook aan archief wat jullie al op korte termijn willen publiceren, of wat in verband met een verhuizing zo snel mogelijk digitaal moet. Ook dan is een minimale doorlooptijd gewenst.

Fijn zo’n snelle verwerking, maar wellicht vraagt u zich af: gaat dat dan niet ten koste van de kwaliteit? Het antwoord is simpel: nee. U blijft de kwaliteit krijgen die u van ons gewend bent.  De gebruikte apparatuur wordt zoals altijd specifiek aan de kenmerken van uw archief afgesteld. Is uw archief wat kwetsbaarder? Of bevat uw archief verschillende formaten? Dan houden we hier rekening mee tijdens de digitalisering.

Dit was dan ook de voornaamste reden om te investeren in nieuwe scanners. De scanners gebruiken we om allerlei documenten te digitaliseren. Denk onder andere aan bouw-, bodem-, milieu,-verwervings-, personeels-, cliënten- en patiëntendossiers, maar ook andere soorten materiaal kunnen door middel van deze scanners gedigitaliseerd worden.

Benieuwd hoe snel we uw dossiers kunnen digitaliseren? Vul vrijblijvend ons contactformulier in,  dan kijken we samen naar de mogelijkheden. En die zijn er genoeg! Om maar even een kijkje achter de schermen te geven We digitaliseerden voor gemeente Zaanstad onlangs 50 meter in ruim 2 maanden! Met onze nieuwste scanners gaat uw archief op topsnelheid digitaal!

 

Lees ook