Streekarchief Voorne Putten en Rozenburg bereikt een mooie mijlpaal

20 juli 2017

Ruim 400.000 namen zijn toegevoegd aan de database van Streekarchief Voorne Putten Rozenburg. Deze 400.000 namen zijn afkomstig van de Bevolkingsregisters. De bron welke door GMS in een eerder stadium al is gedigitaliseerd.

Als vervolgstap op de digitalisering volgde een periode van registreren. De registratie van de namen uit de bevolkingsregisters kunnen we met recht een enorm arbeidsintensieve activiteit noemen. Veel vrijwilligers hebben het Streekarchief een bijdrage geleverd om deze mooie mijlpaal te bereiken.

Nu dit project is voltooid, gaat het streekarchief Voorne Putten en Rozenburg ambitieus verder. Binnen enkele maanden zal GMS ruim 100.000 documenten digitaliseren. Akten van de Burgerlijke Stand en Kadastrale leggers vormen dit aantal pagina’s. De Akten en Kadastrale leggers digitaliseren we conform de klant specifieke eisen van het Streekarchief.

Naast het digitaliseren van ingebonden archiefstukken zal het Streekarchief ook een collectie negatieven en grootformaten aanleveren ter digitalisering.

De Akten, Kadastrale leggers, negatieven en grootformaten zal het Streekarchief na digitalisering beschikbaar stellen op haar beeldbank. De moeite waard om in de gaten te houden.

Lees ook