Digitale voordelen voor GEA ongekend

GEA Refrigeration Netherlands is dé expert in industriële koudetechniek. Al sinds 1965 ontwerpt, installeert, onderhoudt en optimaliseert GEA koel- en vriesinstallaties bij haar klanten die werkzaam zijn in talrijke branches, zowel te land als op zee.

GEA Refrigeration Netherlands

GEA Refrigeration Netherlands is onderdeel van de GEA Group, waar wereldwijd meer dan 18.000 mensen dagelijks werken aan het leveren van de beste oplossingen en innovaties. Ontwikkeling en innovatie staan te allen tijde centraal in de bedrijfsvoering van GEA. Deze innovatie wil GEA ook in haar interne bedrijfsprocessen doorvoeren, het digitaliseren van de personeelsdossiers is hier onderdeel van.

Personeelsdossiers

Binnen de afdeling HR werd gewerkt met analoge personeelsdossiers. Deze (grote) dossiers worden dagelijks ingezien en waar nodig aangepast. Een tijdrovend proces wat verre van geoptimaliseerd is. Om de interne processen binnen de afdeling HR te optimaliseren is gekozen voor de digitalisering van de personeelsdossiers.

Voordelen

Het grootste voordeel van een digitaal personeelsdossier is de inzichtelijkheid en vertrouwelijkheid. De dossiers zijn te allen tijde binnen enkele klikken beschikbaar in de juiste indeling. Het inzien en wijzigen van deze personeelsdossiers is zeer eenvoudig waardoor veel tijd wordt bespaard. Een ander groot voordeel van de digitalisering is de vertrouwelijkheid. Alleen de medewerkers die over de juiste bevoegdheid beschikken kunnen de dossiers inzien. Meer over dit voordeel is ook te lezen in onze blog.

Proces

In de afgelopen weken heeft GMS deze digitaliseringsslag voor GEA Refrigeration Netherlands mogen verzorgen. De digitalisering was in deze opgesplitst in drie delen; de voorbereiding, de digitalisering en de nabewerking.  In de voorbereiding bracht GMS de gewenste structuur aan. Deze structuur is in samenspraak met GEA Refrigeration Netherlands tot stand gekomen. Daarbij werden in de voorbereiding de dossiers klaargemaakt voor digitalisering.

De digitalisering bestond uit het scannen en het controleren van de personeelsdossiers. Deze controle vond plaats door zowel de controleprocedure van GMS als door een controle van GEA Refrigeration Netherlands. Deze beide controles waarborgden de volledigheid en juistheid van de digitale bestanden. In de nabewerking werd de juiste structuur toegekend en werden de bestanden voorzien van OCR. Dit heeft het grote voordeel dat de dossiers inhoudelijk doorzoekbaar zijn.

Gerelateerde producten