Collectie tijdschriften digitaal beschikbaar

Het ModeMuseum te Antwerpen is dynamisch! Jaarlijks verrast het ModeMuseum haar bezoekers met nieuwe tentoonstellingen. Aan de hand van vele collecties, wordt het verhaal verteld van een ontwerper of een speciaal thema.

Collectie

Om te komen tot deze nieuwe collecties bezit het ModeMuseum over veel informatie. Veel informatie is geborgen in de grote collecties archief die het ModeMuseum bezit. Één van deze collecties bestaat uit een grote serie met tijdschriften. Duizenden katernen met tienduizenden pagina’s aan waardevolle informatie over de historie van diverse perioden en ontwerpers.

Digitaliseren

In het kader van een grootschalig evenement ‘Europeana Fashion’, heeft het ModeMuseum gekozen om deze collectie tijdschriften digitaal beschikbaar te stellen. Via de site van europeanafashion is de gehele collectie digitaal beschikbaar gesteld.

Proces

De digitalisering van de tijdschriften is na een gedegen procedure aan GMS gegund. Tot in detail heeft GMS uitgewerkt hoe men omgaat met de digitalisering van de collectie tijdschriften. Hierbij heeft GMS rekening gehouden met factoren die de digitalisering bemoeilijken, zoals een krappe inbinding, doordrukken en slecht drukwerk.

Om te voldoen aan deze eisen maakte GMS gebruik van haar zelf ontwikkelde digitaliseringsapparatuur. Door deze apparatuur garandeerde GMS een optimale digitaliseringsslag.

Wilt u meer weten over dit project? Laat het ons weten.

 

 

 

Gerelateerde producten