Archiving 2023 congres; bent u er ook bij?

16 juni 2023

Aanstaande maandag is het zover, de start van het Archiving 2023 congres! Van 19 tot en met 23 juni zal de Universiteit van Oslo in het teken staan van archivering. Een aanrader voor alle archief- en erfgoedliefhebbers!

Het Archiving 2023 congres is een jaarlijks evenement dat dit jaar plaatsvindt in Noorwegen. Een week vol presentaties, workshops en rondleidingen. Van massa-digitalisering tot data-extractie, het aanbod aan onderwerpen dat gepresenteerd wordt is enorm. De informatie is onderverdeeld in 4 thema’s: digitalisering/beeldvorming, bewaring/archivering, toegang/presentatie en beheer/beoordeling. Op allerlei gebieden rondom archivering is het dus mogelijk om een cursus te volgen, een lezing te beluisteren of professionals te spreken.

Veel van de besproken onderwerpen zijn gerelateerd aan digitaliseren en de mogelijkheden die digitalisatie met zich meebrengt. GMS is uiteraard zeer geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen en inzichten en hoopt zelf ook haar kennis over te kunnen brengen. Wij zullen dus ook aanwezig zijn tijdens deze dagen.

Wij hopen u te zien in Noorwegen!

 

 

 

Afbeelding (bewerkt): Bjørn Erik Pedersen

Lees ook