GMS gaat naar Bielefeld!

18 september 2023

26 tot 28 september wordt de Deutsche Archivtag 2023 georganiseerd in Bielefeld! Bent u ook aanwezig?

Het thema van de 90e editie van de Deutsche Archivtag is: samenwerken en met elkaar praten – communicatie rondom het archief. Het congres is bedoeld om archiefmedewerkers oriëntatie en hulp te bieden met de omgang van de dagelijkse werkzaamheden in het archief, maar ook voor andere archiefliefhebbers worden er waardevolle presentaties, lezingen en evenementen georganiseerd.

De eerste editie van het congres is georganiseerd in 1899. Door de jaren heen zijn verschillende thema’s aan bod gekomen. Het thema van dit jaar wordt breed besproken tijdens de verschillende onderdelen van het programma. De georganiseerde vergaderingen gaan onder andere over het praten over regels, communicatieruimten en de communicatie met verschillende doelgroepen. Specialistengroepen organiseren evenementen gericht op hun specialisatie binnen de archieven. Denk hierbij aan rijksarchief, gemeentearchief en kerkarchieven. Het congres wordt afgesloten met een paneldiscussie als slotbespreking over de noodzakelijkheid van communicatie.

U kunt GMS vinden op de Deutsche Archivtag 2023 als standhouder! We hopen u te spreken tijdens deze dagen. Aanmelden is nog mogelijk tot 20 september 12:00!

Lees ook