Publicaties OVG digitaal

31 mei 2018

De Gelderland Bibliotheek heeft de publicaties van Oudheidkundige Vereniging Groenlo gedigitaliseerd in samenwerking met GMS.

De Gelderland Bibliotheek

De missie van De Gelderland Bibliotheek is het bijdragen aan gelijke kansen op het gebied van ontwikkeling, onafhankelijkheid, sociale binding en kwaliteit in het publieke domein. Versterken en verrijken van individuen en groepen in de lokale samenleving staat centraal. De bibliotheek is dé plaats in Arnhem voor informatie, kennis, cultuur en leesplezier voor en van iedereen. De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, er wordt inspiratie opgedaan en mensen ontmoeten elkaar in de bibliotheek.

Rozet

Mensen willen meedoen en volwaardig deel uitmaken van de samenleving. Door werk, sociale contacten, en persoonlijke ontwikkeling. Soms is daar een extra zetje voor nodig. Rozet gelooft dat ieder mens kan groeien. Rozet richt zich op cultuur.  Cultuur wordt gezien als de verbinding van de samenleving door de drijvende krachten taal, kunst en erfgoed in en buiten de stad. Taal door verhalen te lezen, vertellen en ervaren. Taal door kennis en informatie tot je te nemen. En taal door geletterdheid te ondersteunen en stimuleren. Kunst als product van verbeeldingskracht. Erfgoed door verbinding met het heden, met ieders persoonlijke geschiedenis, met verhalen en tradities. Kortom, productie en reproductie van cultuur voor en door amateurs, burgers en professionals in de stad.

De publicaties van Oudheidkundige Vereniging Groenlo

De Oudheidkundige Vereniging Groenlo, opgericht op 15 januari 1976, is een levende vereniging die probeert op allerlei manieren het verleden van Groenlo in ere te houden, waar mogelijk te verbeteren en anderen te interesseren voor de mooie dingen van deze kleine stad. Dit wordt gedaan door het publiceren van allerlei interessante en relevante gegevens over de geschiedenis van Groenlo, over de gebouwen en bouwwijze in de oude stadskern en over vroegere bewoners van Groenlo. Het vastleggen van gegevens op het gebied van geschiedenis, taal, folklore, genealogie en archeologie.

Opzoek naar meer informatie over onze diensten? Bekijk dan onze digitaliseren pagina.

Lees ook