Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe kiest voor conservering

9 november 2018

Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe zet zich in voor een goed beheer en behoud van de archiefcollectie. De conservering van archieven staat voor hen net zo hoog in het vaandel als voor GMS. GMS is enthousiast over de samenwerking met het Streekarchivariaat.

Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe beschikt over een grote archiefcollectie. De collectie bestaat niet alleen uit archiefbestanden van gemeenten, maar ook uit archieven van andere organisaties of particulieren. Een prachtige bron is ook de krantencollectie, die te raadplegen is op de website en bij de vestigingen. Het Streekarchivariaat is gevestigd in de gemeentehuizen van Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek.

Nunspeter Courant digitaliseren

Als aanvulling op de collectie heeft het Streekarchivariaat de Nunspeter Courant (1947-1999) van de uitgever overgenomen. Om ook deze collectie digitaal beschikbaar te maken, laat het Streekarchivariaat de edities van de  ‘Nunspeter Courant’ digitaliseren. De Nunspeter Courant was de lokale krant voor Nunspeet en omgeving. Digitalisering is één van de belangrijkste conserveringsmethoden. Het zal schade aan de stukken voorkomen en de veiligheid verhogen. De kranten zullen bovendien eenvoudig digitaal te raadplegen zijn, zonder het risico voor aantasting van de materiële staat.

Lees ook