GMS maakt kennis met familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces

25 juli 2018

De kennismaking met Verstegen Spices & Sauces bracht een goed gevoel met zich mee. Twee familiebedrijven die een samenwerking zijn aangegaan; wij hopen op een positief resultaat!

Verstegen Spices & Sauces

Verstegen Spices & Sauces is in 1886 opgericht door de heer Verstegen onder de naam ‘Verstegen Specerijenhandel en Fabriek van Conserveermiddelen’. De heren Diederik en Man in ’t Veld hebben het roer overgenomen. Onder hun leiding handelde het bedrijf in specerijen, zuidvruchten en bakkerijgrondstoffen. In 1915 werd het bedrijf in drie delen opgesplitst. Een deel onder leiding van de heer Diederik, een deel onder leiding van de heer Man in ’t Veld en een deel onder leiding van de schoonzoon van de heer Diederik, genaamd de heer Kersteman.

Ondanks de crisisjaren groeide het bedrijf voorspoedig. Verstegen heeft altijd gestaan voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Hiermee groeide het aantal vaste klanten die een grote bijdrage leverden aan de gestadige groei van het bedrijf. De heer B.J. Driessen kwam in 1939 in dienst als vertegenwoordiger en trouwde met de dochter van de heer Kersteman.

Het grote bombardement op Rotterdam in 1940 heeft het bedrijfspand van Verstegen vernield. Pas jaren later was er weer een bedrijfsruimte en waren er weer kwaliteitsgrondstoffen op voorraad. Eind 1964 was het bedrijf zo uitgegroeid dat ook het huidige bedrijfspand te klein werd. Dit leidde tot een verhuizing naar een nieuw bedrijfspand, waar ook nu nog de productie plaatsvindt. Ondertussen staat de derde generatie van de familie Driessen aan het roer. In 1979 nam Jan Driessen het over van zijn vader B.J. Driessen en inmiddels is Michel Driessen, zoon van Jan, eigenaar van het bedrijf onder de naam ‘Verstegen Spices & Sauces’.

Verstegen werkt samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf daar heeft het bedrijf alles in eigen hand: van transport tot zelf malen en veilig verwerken.

Het archief

GMS gaat kostenfacturen digitaliseren voor Verstegen Spices &Sauces. De kostenfacturen bevatten onder andere declaratiebonnen. Deze bonnen zullen alvorens het scannen op een leeg A4 vel geplakt worden om ze vervolgens zo zorgvuldig mogelijk te kunnen scannen door de doorvoerscanner. Tevens heeft GMS ter voorbereiding van het materiaal de hecht- en bindmiddelen verwijderd. Na digitalisering van het archief zal deze worden vernietigd.

Lees ook