Ook na 75 jaar vrijheid de nagedachtenis van de WOII in stand houden

15 mei 2020

In 2019 en 2020 vieren en herdenken we dat het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is. Het kabinet investeert daarom extra middelen in de herinnering aan de WOII.

Digitaliseren van archief uit WOII

GMS vindt het belangrijk dat de nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog in stand blijft en beschouwt archief met betrekking tot de WOII als belangrijk Cultureel Erfgoed. Voor de generaties die nog gaan komen is het een belangrijke tijd om te herdenken. Een digitaal archief zal ook voor de jongeren van de toekomst beter benaderbaar zijn. Daarnaast is de digitalisering van belang voor wetenschappelijk onderzoek.

GMS is met recht specialist op het gebied van het digitaliseren van cultureel erfgoed en faciliteert de digitalisering van allerlei soorten archief: correspondenties, brieven, foto’s, dagboeken, etc. De specialisten behandelen de gevoelige en poreuze documenten met gepast respect. GMS zorgt ervoor dat originele stukken op een verantwoordelijke manier digitaal worden vereeuwigd.

Subsidie aanvragen

Beschikt u over een archief van vóór, tijdens of vlak na de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden én kan het archief bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Misschien komt u dan in aanmerking voor een financiële bijdrage.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze accountmanagers.

+31 (0)78 69 31 300

Lees ook