Informatie aanvragen

Heeft u een vraag? Laat het ons weten en we nemen binnen één werkdag met u contact op!

Museale topstukken in goede handen

Vooral voor deze collecties is de kwaliteit van uitermate groot belang. GMS is als één van de weinige leveranciers in Nederland in staat om volgens de Metamorfoze kwaliteit te digitaliseren en is bij Metamorfoze vanaf dag één intensief betrokken. GMS zorgt voor de verrijking en het behoud van het cultureel erfgoed.

Ons stappenplan bij het digitaliseren van gebonden materialen

1Projectplan

GMS maakt voor ieder project een speciaal projectplan. Data, afspraken en deadlines worden hierin verwerkt. De meest geschikte projectmanager wordt aangesteld.

2Inventarisatie en inklaring materiaal

In overleg met de opdrachtgever wordt het materiaal geïnventariseerd en vervoerd. De afspraken worden nogmaals bevestigd voordat gestart wordt met digitalisering.

3Uitvoering digitalisering

Oude kranten en tijdschriften worden gedigitaliseerd op de afdeling 'cultureel erfgoed'. De kranten en/of tijdschriften digitaliseert GMS naar wensen en eisen van de opdrachtgever. GMS ziet toe op het digitaliseren d.m.v. steekproeven of een 1:1 controle. GMS heeft een geintegreerde controleprocedure ontwikkeld om fouten in het digitaliseren te voorkomen.

4Nabewerken en afronding

De gedigitaliseerde bestanden worden conform wensen en eisen bewerkt en gerapporteerd aan de opdrachtgever. De materialen worden naar wens op een afgesproken tijd teruggebracht in combinatie met de gedigitaliseerde bestanden.

Wat kunnen wij voor u digitaliseren?

Gms hecht veel waarde aan langdurige relaties met haar klanten