Informatie aanvragen

Heeft u een vraag? Laat het ons weten en we nemen binnen één werkdag met u contact op!

Universiteiten & Scholen

Digitalisering kan de oplossing bieden voor de vele oude archieven die worden bewaard in het onderwijs en specifiek op universiteiten. Archieven en documentatie vormen de bakermat voor de huidige maatschappij. Dit dient de wetenschap. Vele kwetsbare en fragiele documenten dreigen verloren te gaan. GMS uit Sliedrecht heeft jarenlange ervaring met het digitaliseren van historische archieven. Met onze eigen ontwikkelde software, apparatuur en workflow voorkomt u dat belangrijke archieven in de toekomst verloren gaan.

Het digitaliseren van archieven

1Inventarisatie

Voordat we het digitaliseringsproces starten, inventariseren wij de collectie. Ook bespreken we de wensen en eisen tot in detail. Hierin betrekken wij onze specialisten, die elk vanuit zijn of haar eigen discipline input geven.

2Projectplan

Na de inventarisatie stellen we een projectplan op, gericht op het desbetreffende project. Elk project is anders, dus ook het projectplan. Dit wordt gedaan in overleg met de opdrachtgever.

3Uitvoering

Na goedkeuring van beide partijen start GMS met de digitalisering. GMS ziet toe op het digitaliseren d.m.v. steekproeven of een 1:1 controle. GMS heeft een geïntegreerde controleprocedure ontwikkeld om fouten in het digitaliseren te voorkomen.

4Nabewerking

De gedigitaliseerde bestanden worden conform wensen en eisen bewerkt en gerapporteerd aan de opdrachtgever. De materialen worden naar wens op een afgesproken tijd teruggebracht in combinatie met de gedigitaliseerde bestanden.

Wat kunnen wij voor u digitaliseren?

Gms hecht veel waarde aan langdurige relaties met haar klanten