Informatie aanvragen

Heeft u een vraag? Laat het ons weten en we nemen binnen één werkdag met u contact op!

Universiteiten & Scholen

Digitalisering biedt uitkomst voor de vele oude archieven die worden bewaard in het onderwijs en specifiek op universiteiten. Archieven en documentatie vormen de bakermat voor de huidige maatschappij. Dit dient de wetenschap. Vele kwetsbare en fragiele documenten dreigen echter verloren te gaan. GMS uit Sliedrecht, dicht bij Dordrecht, heeft jarenlange ervaring met het digitaliseren van historische archieven. Met onze eigen ontwikkelde software, apparatuur en workflow voorkomt u dat belangrijke archieven in de toekomst verloren gaan.

Ontdek de voordelen van digitalisering voor uw onderwijsinstelling


Door gebruik te maken van het digitale archief heeft u binnen enkele muisklikken informatie bij de hand. Bovendien is informatie snel, efficiënt en voor geselecteerd personeel beschikbaar. Hierover behoudt u altijd de controle, gezien rechten aan te passen zijn. Bent u benieuwd wat digitalisering in het onderwijs voor uw instelling betekent? Of zoekt u een partner voor het scannen en digitaliseren van uw archief op locatie of in onze vestiging? Als u belt naar 078-693 1300 staan onze vakmensen u graag te woord.


Het digitaliseren van archieven

1Inventarisatie

Voordat we het scan- en digitaliseringsproces starten, inventariseren wij de collectie. Ook bespreken we de wensen en eisen tot in detail. Hierin betrekken wij onze specialisten, die elk vanuit hun eigen discipline input geven.

2Projectplan

Na de inventarisatie stellen we een projectplan op, gericht op het desbetreffende project. Elk project is anders, dus ook het projectplan. Dit wordt gedaan in overleg met de opdrachtgever.

3Uitvoering

Na goedkeuring van beide partijen start GMS met de digitalisering van de gegevens uit het onderwijs. GMS ziet toe op het digitaliseren door middel van steekproeven of een 1:1 controle. GMS heeft een geïntegreerde controleprocedure ontwikkeld om fouten in het digitaliseren te voorkomen. Tijdens de digitalisering worden de onderwijsdossiers opgeslagen in professioneel beveiligde depots. Bovendien hanteren wij een streng intern beleid om naleving van de privacywetgeving te waarborgen.

4Nabewerking

De gedigitaliseerde bestanden worden conform wensen en eisen bewerkt en gerapporteerd aan de opdrachtgever. De materialen worden naar wens op een afgesproken tijd teruggebracht in combinatie met de gedigitaliseerde bestanden.

Wat kunnen wij voor u digitaliseren?

Gms hecht veel waarde aan langdurige relaties met haar klanten